3

2. EL ARAÇ ALMANIN TAM ZAMANI

Günümüzün piyasa koşulları altında artık sıfır araba almak oldukça güç hale geldi. Kur dalgalanmaları ve piyasa üzerindeki döviz dengesizliği nedeniyle, sıfır araçların fiyatları düşünülenden fazla yükseldi. Böyle bir zamanda araç almak içinse en doğru seçenek 2. el araba olarak ön plana çıkmaktadır. Farklı marka ve modeller içerisinden bir tercih gerçekleştirerek, çok daha uygun fiyatlarla 2.el fırsatları değerlendirilebilir. Sosyo-ekonomik problemler göz önüne aldığı zaman, 2. el araba modelleri ve fiyatları özellikle binek araçlar konusunda; büyük avantajları bireysel olarak yanında getirmektedir.

İkinci El Araç Almak İçin En Doğru Zaman              
Aslında normal piyasa üzerinde araç alırken belirli aylar öne çıkmaktaydı. Piyasadaki belirsizlik ve sıfır araçların inanılmaz derecedeki mali artışları nedeniyle, şu an 2. el araba tercihi daha büyük fırsat sunuyor. Özellikle mali açıdan satışlarda zarar ettirmeyen 2. el araba modelleri ve fiyatları sayesinde, belirli bir süre araçlar kullanılabilir ve daha sonra elden rahatlıkla çıkarılabilir. Nitekim sıfır araçlar için kur değişimlerinden tutulsun ÖTV zammına kadar farklı parametreler göz korkutuyor. Çünkü son birkaç ayda özellikle sıfır araçların fiyatları inanılmaz derecede artış gösterdi.

Uygun Bütçelerle İkinci El Araç Fırsatı              
Sıfır araçların kur üzerinden etkilenmesi ile birlikte yükselen artışlar sebebiyle, 2.el fırsatları değerlendirmek için aslına bakılırsa tam zamanıdır. Her zaman büyük bir ihtiyaç olan ve mutlaka kapının önünde durması gereken araçlar için, şu anki belirsizlik nedeniyle ikinci el araçlardan bir tercih gerçekleştirilebilir, bütçeye uygun şekilde farklı marka ve modeller üzerinden bir seçim yapılabilir.